Καταχώρηση .eu domains


Η Internet Hellas, επιχειρησιακή μονάδα της FORTHnet, προσφέρει και τη δυνατότητα Καταχώρησης Ονομάτων Χώρου (domain names) με κατάληξη [.eu] ως Διαπιστευμένος Καταχωρητής,.

Με αυτή τη νέα δράση της, η Internet Hellas δίνει στους χρήστες του διαδικτύου ακόμα μία επιλογή: εκτός από ένα domain name με κατάληξη [.gr] (με λατινικούς ή ελληνικούς χαρακτήρες) μπορούν να επιλέξουν ονομασίες διαδικτύου με ευρωπαϊκό χαρακτήρα για τα web sites και τις e-mail διευθύνσεις τους, εξασφαλίζοντας έτσι την προβολή τους στην ανταγωνιστική ενιαία αγορά της Ευρώπης, ενώ παράλληλα, να απολαμβάνουν την προστασία της ευρωπαϊκής νομοθεσίας όσον αφορά στα δικαιώματα τους. Συμπληρωματικά, τους προσφέρει την ευκαιρία να επιλέξουν κάποια από τις ολοκληρωμένες λύσεις φιλοξενίας web site που διαθέτει, στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητρώου [.eu] Ονομάτων Χώρου, από την πρώτη κιόλας μέρα λειτουργίας του .eu domain υποβλήθηκαν σχεδόν 100.000 αιτήσεις για την καταχώρηση ονομάτων με κατάληξη [.eu].

Για περιορισμένο χρονικό διάστημα εταιρείες, δημόσιοι οργανισμοί ή καλλιτέχνες έχουν τη δυνατότητα να καταχωρήσουν κατά προτεραιότητα domain names με κατάληξη [.eu] που σχετίζονται είτε με τα εμπορικά σήματα που διαθέτουν, είτε με το όνομα ή την επωνυμία του οργανισμού τους, ή με το πνευματικό τους έργο αντίστοιχα.

Ειδικότερα, έως και τις 7 Φεβρουαρίου 2006 τη δυνατότητα υποβολής αίτησης για την καταχώρηση [.eu] ονομάτων χώρου έχουν μόνο οι ιδιοκτήτες εμπορικών σημάτων και οι δημόσιοι φορείς, ενώ από 7/02/2006 έως 7/04/2006, αιτήσεις για την καταχώρηση ενός [.eu] domain name μπορούν να υποβάλλουν και οι κάτοχοι άλλων προηγουμένων δικαιωμάτων, όπως εταιρικές επωνυμίες, εμπορικές ονομασίες ή καλλιτεχνικά ονόματα.

Περισσότερα σχετικά..

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: