Με δόσεις το χαράτσι…

Σταδιακές αυξήσεις σε πάγια τηλεφώνου – Internet εξετάζει ο ΟΤΕ

Aυξήσεις έως και 20% στα τιμολόγια απλής πρόσβασης στο Internet (συνδέσεις dial-up), καθώς και στο μηνιαίο πάγιο τέλος των σταθερών τηλεφώνων, εξετάζει ο OΤΕ.

Η προηγούμενη απόπειρα του Oργανισμού τον περασμένο Νοέμβριο να αυξήσει σε μία δόση κατά 75% το κόστος των «φθηνών» συνδέσεων στο Διαδίκτυο, μέσω του Ενιαίου Πανελλαδικού Αριθμού Κλήσης (ΕΠΑΚ), απέτυχε ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.

Τώρα η διοίκηση του OΤΕ ετοιμάζεται να επανέλθει. Αυτή τη φορά, σύμφωνα με Τα Νέα, αναμένεται να προτείνει σταδιακές αυξήσεις στο κόστος του ΕΠΑΚ (πιθανότατα σε τρεις φάσεις) με ημερομηνία εφαρμογής της πρώτης αύξησης τον προσεχή Μάρτιο. Αλλωστε, τον δρόμο αυτό είχε υποδείξει τον περασμένο Νοέμβριο στον Oργανισμό και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Η ΕΕΤΤ δεν μπορεί να εμποδίσει την αύξηση αυτή, καθώς το τιμολόγιο σύνδεσης στο Internet μέσω ΕΠΑΚ διατίθεται σε τιμές κάτω του κόστους (0,419 ευρώ/ώρα μαζί με τον ΦΠΑ). Πάντως, αρμόδιες πηγές του OΤΕ δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η αύξηση του ΕΠΑΚ να συνοδευθεί από νέες μειώσεις στις χρεώσεις του «γρήγορου Internet» (ΑDSL), με στόχο όλες οι απλές συνδέσεις dial-up να μετατραπούν σταδιακά σε ΑDSL.

Επίσης, οι αρμόδιοι του OΤΕ εξετάζουν την περίπτωση να αυξηθεί κατά 0,5 ευρώ και το μηνιαίο πάγιο τέλος των σταθερών τηλεφώνων, το οποίο ανέρχεται σε 14,16 ευρώ (μαζί με τον ΦΠΑ).

news.in.gr

Advertisements

  1. Το περίμενα (για να ακριβολογώ: αι φ*κιν νιού ιτ!!!)… καλά θα ήταν να μην έρχονταν κάτι τέτοια φασούλια όλα μαζί, αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι ο κόσμος :-p

    Αναρωτιέμαι τι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη φορά ώστε η κατακραυγή να είναι ακόμα μεγαλύτερη… (ανάγκα, και η Sony πείθεται!)

    Τι διάολο, πάντως, τόσες χιλιάδες συνδρομητές κι εκατοντάδες πολυμήχανοι bloggers είμαστε’ είμαι σίγουρος ότι θα σκεφτούμε κάτι, πριν μας επιβληθούν τα χαράτσια.

    ΥΓ: ADSL έχω, αλλά την κοροϊδία δεν την αντέχω’ κι επι τη ευκαιρία, η εξυπηρέτηση και το bandwidth της Otenet είναι άθλια.

  2. Κι εγώ ADSL έχω, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.. Το θέμα που με απασχολεί είναι αν θα πρέπει τελικά να δώσουμε βάρος ενάντια στην αύξηση των τιμών των dial-up ή την μείωση των τιμών του ADSL, (για να μην κάνουμε κουβέντα προς το παρόν για την ποιότητα) ;


Αρέσει σε %d bloggers: