Η ΗΡ εξαγοράζει την Outerbay

Η HP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι υπέγραψε την τελική συμφωνία για την εξαγορά της OuterBay™, η οποία είναι ηγέτιδα εταιρία στην παροχή λογισμικού αρχειοθέτησης για επιχειρηματικές εφαρμογές και βάσεις δεδομένων.Τόσο η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΗΡ, όσο και οι πρόσφατες εξαγορές των εταιριών AppIQ και Peregrine Systems, εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρίας για την ενίσχυση του επιχειρησιακού της προϊοντικού χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει servers, αποθηκευτικά συστήματα και λογισμικό. Στόχος της ΗΡ είναι να προσφέρει στους πελάτες της τη δυνατότητα ταχείας προσαρμογής στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές τους ανάγκες και την επιτυχή απόκρισή τους στο σημαντικά αυξανόμενο όγκο πληροφοριών που καλούνται να διαχειριστούν.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία της OuterBay, η HP συμπληρώνει τις τεχνολογίες προστασίας δεδομένων, αρχειοθέτησης email και μετακίνησης φακέλων που διαθέτει και παράλληλα διευρύνει τη σειρά λύσεων που προσφέρει σε πελάτες που αναπτύσσουν βάσεις δεδομένων Oracle, SQLServer και Sybase, αλλά και μεγάλες επιχειρηματικές εφαρμογές όπως οι Oracle E-Business Suite, SAP και PeopleSoft. Με αυτό τον τρόπο η εταιρία συνδράμει τους σύγχρονους οργανισμούς στην αποτελεσματικότερη διαχείριση της ανάπτυξης των βάσεων δεδομένων και τη βελτίωση της απόδοσής τους έως και 80%.

Η συγκεκριμένη συναλλαγή δημιουργεί επίσης ευκαιρίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της HP στην αγορά αρχειοθέτησης βάσεων δεδομένων, η οποία επί του παρόντος αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξεως του 50% (βάσει στοιχείων τρίτου προμηθευτή που επεξεργάστηκε η ΗΡ).

Αξίζει να αναφερθεί ότι, με έδρα το Cupertino, Καλιφόρνια, η OuterBay απασχολεί περίπου 60 άτομα, εξυπηρετεί περίπου 100 πελάτες και διαθέτει γραφεία, πέραν των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Μεγάλη Βρετανία και την Ινδία.

Σημειώνεται τέλος ότι οι οικονομικοί όροι της συναλλαγής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένους καταληκτικούς όρους και αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Μετά την οριστικοποίηση της συναλλαγής, η OuterBay θα ενσωματωθεί στο τμήμα StorageWorks του Technology Solutions Group της HP.Αρέσει σε %d bloggers: