1.260 σχολεία διασυνδέονται σε ευρυζωνικό δίκτυο

Τη χρηματοδότηση περισσότερων από 120 δήμων και 20 Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων (ΤΕΔΚ), για τη δημιουργία ασύρματων ευρυζωνικών δικτύων, ανακοίνωσε σήμερα ο Ειδικός Γραμματέας για την «Κοινωνία της Πληροφορίας» κ. Ασημακόπουλος. Στο πλαίσιο της ίδιας παρέμβασης, προβλέπεται χρηματοδότηση για την ευρυζωνική διασύνδεση σχολείων της χώρας στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο.

Συνολικά, θα διασυνδεθούν ευρυζωνικά περισσότερα από 1.260 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πάνω από 360 κέντρα πολιτισμού και αθλητισμού (δημοτικές βιβλιοθήκες, μουσεία, πνευματικά κέντρα, αθλητικές εγκαταστάσεις), σχεδόν 1.800 σημεία δημοσίων φορέων (κτίρια δήμων, νομαρχιών, ΔΟΥ, πυροσβεστική κλπ.) και 320 περιφερειακά ιατρεία, κέντρα υγείας κ.ο.κ.

Τα ασύρματα ευρυζωνικά δίκτυα εντάσσονται στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με συνολικό προϋπολογισμό 42 εκατ. ευρώ. Αναφερόμενος στο έργο, ο κ. Ασημακόπουλος τόνισε ότι «η δράση αφορά σε μικρότερους πληθυσμιακά δήμους της χώρας και αποτελεί συνέχεια της έντονης προσπάθειας για την ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και υπηρεσιών στην Ελληνική Περιφέρεια. Επιπλέον των ασύρματων δικτύων, μέσα από την ίδια δράση επιδιώκουμε την ευρυζωνική διασύνδεση των σχολείων, προκειμένου να φέρουμε το αγαθό της ευρυζωνικότητας πιο κοντά στους μαθητές».

Συγκεκριμένα, δίνεται η δυνατότητα σε μικρούς πληθυσμιακά δήμους να παράσχουν ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση (π.χ. με τεχνολογίες Wi-Fi) σε τουλάχιστον δέκα σημεία δημόσιου ενδιαφέροντος, όπως κτίρια δήμων, μουσεία, δημοτικές βιβλιοθήκες, περιφερειακά ιατρεία κλπ. Οι δήμοι θα αξιοποιήσουν τις ασύρματες τεχνολογίες για να διασυνδεθούν και με το δίκτυο «ΣΥΖΕΥΞΙΣ», ενώ θα ξεκινήσουν τη δημιουργία των δικτύων από τον Ιούνιο του 2006. Ο κατάλογος των σημείων που θα διασυνδεθούν, θα οριστικοποιηθεί έως το τέλος Μαρτίου 2006.

Η δράση αποτελεί μέρος….

Διαβάστε περισσότερα…

Technorati Tags: , , , , , ,

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: