Οι έχοντες και μη έχοντες του Λεκανοπεδίου σε έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τη ζωή στο Λεκανοπέδιο παρουσιάζει εργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο «Μελέτη της ποιότητας ζωής με χρήση δορυφορικών και επίγειων δεδομένων». Πιο πυκνοκατοικημένα προάστια η Ν.Σμύρνη και η Καλλιθέα, περισσότερο πράσινο στην Εκάλη, περισσότερη ανεργία στην Αγ.Βαρβάρα.

Όπως αναφέρεται στην Ελευθεροτυπία της Πέμπτης, η εργασία προετοιμάστηκε από τον Τομέα Εφαρμογών Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με υπεύθυνους τον αναπληρωτή καθηγητή Κώστα Καρτάλη και την ερευνήτρια Μαρίνα Σταθοπούλου.

Πεδίο έρευνας η Νομαρχία Αθηνών, η οποία αποτελείται από 48 δήμους και κοινότητες.

Τα συμπεράσματα ενδιαφέροντα αν και σε πολλές περιπτώσεις αναμενόμενα: Τα πιο πυκνοκατοικημένα προάστια της Αττικής είναι η Ν.Σμύρνη και η Καλλιθέα σε αντίθεση με την Κηφισιά, το Ελληνικό, τη Νέα Πεντέλη, την Πεντέλη, το Χαϊδάρι και την Εκάλη.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας εμφανίζεται στην Αγία Βαρβάρα και το χαμηλότερο στη Φιλοθέη. Το χαμηλότερο επίπεδο εκπαίδευσης (απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ) παρατηρείται στους δήμους Αγ.Βαρβάρας, Καματερού, Ιλίου, Αιγάλεω, Περιστερίου και Ταύρου, ενώ το υψηλότερο επίπεδο στο Ψυχικό, στην Εκάλη και τη Φιλοθέη.

Περισσότερο πράσινο έχει η κοινότητα της Εκάλης, ενώ το τσιμέντο κυριαρχεί στην Αγία Βαρβάρα, το Ελληνικό, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Δάφνη, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, τον Αγιο Δημήτριο, την Καλλιθέα, το Μοσχάτο και τον Ταύρο.

«Θερμότεροι» κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι οι δήμοι Αγ.Βαρβάρας, Ελληνικού, Χαϊδαρίου, Καματερού, Αιγάλεω, Μοσχάτου και Ταύρου. Αντίθετα, «ψυχρότεροι» είναι οι δήμοι Κηφισιάς, Νέας Πεντέλης, Εκάλης και Λυκόβρυσης.

Τέλος, η υψηλότερη αντικειμενική αξία ακινήτων εμφανίζεται στο Ψυχικό και η χαμηλότερη στους δήμους Μεταμόρφωσης, Αγ.Βαρβάρας, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Καματερού, Ιλίου, Αιγάλεω, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων και Ταύρου.

news.in.gr
Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: