Οι 10 «most wanted» εφαρμογές για το Linux

Μια έρευνα της Novell αναδυκνύει τους πρωταγωνιστές – εφαρμογές
στα «wishlists» των χρηστών του Linux…

164974-1245986.jpgΌσο η χρήση και η δημοφιλία του Linux θα αυξάνεται, η ανάγκη για μεταφορά γνωστών και δημοφιλών εφαρμογών από τα Windows στο Linux επίσης θα αυξάνεται.
Δυστυχώς, συνήθως τέτοιες «αιτήσεις» για μεταφορές ( ή κατά κόσμο porting) εφαρμογών, δεν εισακούγονται από τους κατασκευαστές και τους developers.
Τον περασμένο μήνα η Novell διεξήγαγε μια (αρχική) έρευνα για να διαπιστώσει ποιες είναι οι εφαρμογές που οι χρήστες του Linux κυρίως ζητούν να έρθουν στο λειτουργικό τους σύστημα.

Σκοπός της έρευνας είναι να γίνει μια οργανωμένη συλλογή στοιχείων αρχικά από τη Novell και στη συνέχεια η ίδια, δρώντας ως επώνυμο μέσο και καταλύτης, να τις προωθήσει και διαχειριστεί αναλόγως.
Τα πρώτα αποτελέσματα

Μετά από 3 εβδομάδες η εταιρία δημοσίευσε τα πρώτα αποτελέσματα.

Η λίστα περιλαμβάνει συνήθεις υπόπτους, αλλά και μερικές εκπλήξεις ενώ μέχρι τη στιγμή που γράφτηκε αυτό το άρθρο έχει ως εξής:

1. Quickbooks
2. Autocad
3. Photoshop
4. iTunes
5. Dreamweaver
6. Visio
7. Lotus Notes
8. Quicken
9. Macromedia Studio
10. Act!

Ο Scot Morris της Novell, αναφέρει σχολιάζοντας τα εξαγόμενα αποτελέσματα ότι η έρευνα υποδεικνύει ότι οι «Linux users» είναι ευχαριστημένοι από τις κλασικές δικτυακές εφαρμογές (e-mail clients, web browsers, instant messengers) μια και αυτές δεν φαίνονται στα αποτελέσματα.

Επίσης τονίζει το γεγονός ότι πλέον είναι εμφανής και η ικανοποίηση με εφαρμογές λογισμικών φύλων (spreadsheet), επεξεργασίας κειμένου και εν γένει με τις εφαρμογές γραφείου. Σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει η παρουσία του Open Office.

Συνεχίζοντας υπογραμμίζει ότι οι εφαρμογές που κυρίως ζητούν οι χρήστες είναι εφαρμογές σχετικές με τα multimedia, ενώ εντύπωση κάνει η ζήτηση για εφαρμογές διαχείρισης οικονομικών (quickbooks, quicker).

Αναφορικά με τις χώρες που συμμετέχουν στην έρευνα, την μερίδα του λέοντος έχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία. Όμως και εδώ εντύπωση κάνει η συμμετοχή χρηστών από χώρες όπως Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Βουλγαρία, Ρουμανία κ.α

Μια και δεν αναφέρεται πουθενά η αγαπημένη μικρή μας χώρα, μπορείτε να το αλλάξετε αυτό με τη συμμετοχή σας στο συνεχιζόμενο survey.
Η ιστορία της έρευνας

Ο Richard Holder, εργαζόμενος στο τμήμα marketing της Novell, αναφέρει ότι η έρευνα άρχισε με την εταιρία να επικοινωνεί αρχικά με τους πελάτες της για να δει τι ζητούσαν από άποψης λογισμικού που δεν ήταν ήδη διαθέσιμο στο Linux.

Αφού έλαβαν περισσότερες από χίλιες προτάσεις και εισηγήσεις για μεταφορά εφαρμογών από Windows σε Linux, ο Holder δήλωσε ότι «το επόμενο λογικό βήμα ήταν να απευθύνουν το ερώτημα στην ευρύτερη κοινότητα»

Κατά τη συνεχιζόμενη διαδικασία συλλογής δεδομένων ο Holder δήλωσε ότι η εταιρία είναι παράλληλα σε επαφή με τους κατασκευαστές που σχετίζονται με τις υπό ζήτηση εφαρμογές για να διαπιστώσει αν τελικά τα αιτήματα για «porting» των προϊόντων τους σε Linux θα εισακουστούν και σε ποιο βαθμό.
Διαβάστε περισσότερα..
Technorati Tags: , , , , , , , , , , ,

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: