Φοιτητικό Internet από 27 Μαρτίου.

Το φοιτητικό internet μέσω ADSL γίνεται σύντομα πραγματικότητα! Εγγραφές και Αιτήσεις θα γίνονται από 27 Μαρτίου 2006 στο http://www.diodos.edu.gr/.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι ταχύτητες που θα υποστηρίζονται.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου .

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΔΟΣ

Οι Υπουργοί Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλης Λιάπης, και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Μαριέτα Γιαννάκου, προέβησαν στην ακόλουθη δήλωση:

Σε συνέχεια της από 30/11/2005 κοινής δήλωσής μας σχετικά με το πρόγραμμα ΔΙΟΔΟΣ (προνομιακή ευρυζωνική πρόσβαση των φοιτητών στο Διαδίκτυο), ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς η πιλοτική λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων που θα υποστηρίζουν την εφαρμογή του προγράμματος ΔΙΟΔΟΣ, με τη συμμετοχή πολλών Παρόχων, του ΕΔΕΤ, και ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων.
Έχουν ήδη προσκληθεί οι Πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου να υπογράψουν σύμβαση με την ΕΔΕΤ ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης, για να αποκτήσουν το δικαίωμα πρόσβασης στο Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας, για την σύναψη προνομιακών φοιτητικών συνδρομών ADSL, στο πλαίσιο του ΔΙΟΔΟΣ.
Οι συμμετέχοντες Πάροχοι θα δημοσιοποιούν τις δεσμευτικές προσφορές τους στο Πληροφοριακό Σύστημα ΔΙΟΔΟΣ (http://diodos.net.gr), μέσω του οποίου θα μπορούν να ενημερώνονται και να εγγράφονται οι δικαιούχοι φοιτητές.
Η κανονική λειτουργία του όλου προγράμματος για τους φοιτητές-χρήστες θα γίνει σταδιακά, ξεκινώντας από την 27/03/2006. Ανάλογα με την πρόοδο των εγγραφών και την ανταπόκριση των συστημάτων, θα επιδιωχθεί η ομαλότερη και ταχύτερη δυνατή κάλυψη όλων των ελληνικών ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Λεπτομερέστερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες ευρυζωνικής πρόσβασης των φοιτητών παρέχονται στην ιστοσελίδα http://diodos.net.gr.

Πηγή: Techteam.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: