ΕΔΕ για την αδικοχαμένη 18χρονη

«Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου μιας 18χρονης κοπέλας μετά από εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, στο νοσοκομείο της Δράμας, διέταξε ο υπουργός υγείας. Η άτυχη κοπέλα πήγε δύο φορές στο νοσοκομείο και οι γιατροί διέγνωσαν τροφική δηλητηρίαση, ενώ ιδιώτης γιατρός που την εξέτασε διαπίστωσε κρίση σκωληκοειδίτιδας. Αμέσως εισήχθη για χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο της Δράμας, αλλά επειδή η κατάστασή της ήταν σοβαρή διακομίστηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Καβάλας, όπου εξέπνευσε.» news.ert.gr

ΕΔΕ και αηδίες.. Αλήθεια πόσα είναι τα θύματα της προχειρότητας των ελληνικών νοσοκομείων ;
Πόσες φορές έχουμε κλάψει για αδικοχαμένους, οι οποίοι έτυχαν να είναι θύματα συγκεκριμένων γιατρών ;
Οι ερωτήσεις μπορούν να γίνουν πάρα πολλές, τα θύματα όμως δεν πρέπει..
Ας κάνουν λοιπόν την δουλεία τους όλοι αυτοί, είτε είναι γιατροί, είτε είναι δικαστές, είτε είναι αστυνομικοί είτε, είτε..


 1. Δυστυχώς έτσι είναι.
  Φαντάσου θύμα τροχαίου, με χτυπήματα μεταξύ άλλων και στο κεφάλι, να βρίσκεται μια ολόκληρη ημέρα στο νοσοκομείο και μόνο ο απόγευμα της δεύτερης ημέρας να αντιλαμβάνονται οι «θεράποντες» ιατροί, πως τους «διέφυγε» να του κάνουν ακτινογραφία στο.. .κεφάλι.
  Και να το αντιλαμβάνονται αυτό μόνο τη στιγμή που περνάει ο υπεύθυνος της πτέρυγας απο την εντατική, ρίχνει μια ματιά στην καρτέλα του νοσηλευόμενου και φρικάρει με αποτέλεσμα να βάλει τις φωνές και ν’ αρχίσει να τους τρέχει όλους.
  Πόσες πιθανότητες είχε το θύμα αυτού του τροχαίου να διαγνωστεί με κάποιο αιμάτωμα στον εγκέφαλο;

  Άπειρες; Αυτό λεω κι εγώ.

  Το ξέρω βλέπεις απο πρώτο χέρι, αφού εγώ ήμουν η τραυματίας…

 2. Καθημερινά λίγο πολύ όλοι μας έχουμε παρόμοια παραδείγματα..
  Η ανευθηνότητα ίσως και αν είναι ο χειρότερος εχθρος μας.. Μια χώρα που έχει γεμίσει ανεύθυνους υπεύθυνους..

  Απο τη μιά λέμε όλοι μας μακριά απο μένα και απο την άλλη το κάνουμε στον συνάνθρωπό μας.. Ας τα πάρουμε λίγο πιο σοβαρά τα πράγματα.. έστω και κάποιες ζωές να γλυτώσουν ή ακόμα πιο απλά να σταματήσουμε να χάνουμε χρόνο..
  Όπως και να έχει αξίζει !

  Ελπίζω η περίπτωσή σου να είχε την καλύτερη δυνατή έκβαση !

 3. Καταδίκη για ιατρικό λάθος
  Δωδεκάμηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Εφετείο Αιγαίου στην παιδίατρο Βασιλική Κασματζή που κατηγορήθηκε για το θάνατο του 7χρονου Δημήτρη Φερμανή το Σεπτέμβριο του 2000 και είχε καταδικαστεί πρωτόδικα με την ίδια ποινή. Ύστερα από τριήμερη ακροαματική διαδικασία και με διαφορά μιας ψήφου, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ένοχη τη γιατρό, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε χορηγήσει μεγαλύτερη ποσότητα αντιδότου στο 7χρονο αγοράκι, με αποτέλεσμα να χάσει τη μάχη με τη ζωή στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Παίδων, όπου μεταφέρθηκε από το Νοσοκομείο Σάμου.
  http://news.ert.gr/5/230958.asp


Αρέσει σε %d bloggers: