«Αντίο» του Montoya στην Formula 1

Έπειτα από ένα διάλειμμα έξι ετών ο Juan Pablo Montoya επιστρέφει στα γνώριμα αμερικανικά εδάφη, όχι όμως στο CART αλλά στο Πρωτάθλημα NEXTEL του NASCAR. Η ομάδα Chip Ganassi στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για την νέα περίοδο του πρωταθλήματος, ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον Κολομβιανό πιλότο της McLaren, η οποία ξεκινά από το τέλος του τρέχοντος πρωταθλήματος της Formula 1 και θα διαρκέσει για πολλά χρόνια, με βάση το συμβόλαιό που υπέγραψε.


Ο Montoya μπορεί να είναι νέος στα NASCAR αλλά δεν είναι νέος στην ομάδα, δεδομένου πως πριν πάει στην Formula 1, είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα του CART και είχε αναδειχθεί νικητής στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης, με την ομάδα της Ganassi. Η υποδοχή του μάλιστα ήταν ιδιαιτέρως θερμή με τον ίδιο τον Ganassi να δηλώνει λίγο μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας, πως είναι ενθουσιασμένος που μέλος της ομάδας είναι πλέον ένας από τους καλύτερους οδηγούς αγώνων του κόσμου και ο οποίος θα προσδώσει το κύρος ενός βετεράνου. Ο Montoya αποχωρεί από την Formula 1, έχοντας ξεκινήσει σε 94 Grand Prix στα επτά από τα οποία κέρδισε, ενώ μετράει και 30 podium.

Περισσότερα..


 1. Είμαι φανατικός του μηχανοκίνητου αθλητισμού, και δη του αμερικανικού.

  Είχα παρακολουθήσει την φοβερή πορεία του Χουάν Πάμπλο στο CART πριν μεταπηδήσει στην F1…

  …δεν ξέρω γιατί δεν «κόλλησε» τελικά στηνF1 (Και δεν έκατσε και λίγο…).
  Συνήθως οι πιλότοι των ChampCars έχοντας συνηθίσει στα turbo και στον έντονο, άγριο ανταγωνισμό , βγαίνουν λίγο έξω από τα νερά τους όταν βρεθούν στην F1 (να, ας πούμε και η περίπτωση Christiano da Matta).
  Και όταν μάλιστα η ομάδα δεν είναι και τόσο ΟΚ… (στον αμερικανικό μηχανοκίνητο, οι ομάδες έχουν λίγες διαφορές μεταξύ τους…)

  Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο.

  Στο NASCAR αναμένονται πολλά από το Χουάν Πάμπλο. Και η επιλογή του Chip Ganassi (τεράστιο κεφάλαιο για τον αμερικανικό μηχανοκίνητο αθλητισμό) είναι, ασφαλώς, η ιδανική.

  Θυμάμαι, όταν διάβαζα πώς την πρώτη φορά που ο Χουάν Πάμπλο έτρεξε σε ..οβάλ , κόντεψε να τα κάνει πάνω του από τον φόβο του.

  Τον καθοδήγησε τότε σωστά και του έμαθε τα «μυστικά» του οβάλ, ο θρυλικός Alex Zanardi…


Αρέσει σε %d bloggers: