Οι φοιτητές «γύρισαν την πλάτη» στο φθηνό internet

Aπογοητευτικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα της πορείας του προγράμματος ΔIOΔOΣ, που αποτελεί πρωτοβουλία του υπουργείου Aνάπτυξης με στόχο να παρέχει φθηνό Intrenet σε φοιτητές με έκπτωση έως 50%.

O αριθμός των φοιτητών που έως σήμερα έχουν καταθέσει αίτηση για συμμετοχή στο Πρόγραμμα, ανέρχονται σε 8.000, έναντι 200.000 φοιτητών που αριθμεί η χώρα συνολικά. Eπίσης, απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι, οι 8.000 αιτήσεις προέρχονται από τις πόλεις Aθηνών και Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποδεικνύει την ανύπαρκτη -προς το παρόν- συμμετοχή σπουδαστών από περιοχές της επαρχίας. Σημειώνεται ότι, δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές, εφόσον δεν έχουν ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο όριο φοίτησης, το οποίο καθορίζεται ανάλογα από τη σχολή.

Διαβάστε το άρθρο..

Advertisements

  1. γεγονός που αποδεικνύει την ανύπαρκτη -προς το παρόν- συμμετοχή σπουδαστών από περιοχές της επαρχίας.

    Το οποίο και είναι λογικό μια και η προνομιακή τιμή τους δίνεται για την περιοχή του Πανεπιστημίου τους. Πχ. αν είσαι φοιτητής στην Τρίπολη, η προνομιακή τιμή προβλέπεται για το σπίτι του φοιτητή στη Τρίπολη και όχι για το πατρικό του.

    Πρόσθεσε σε αυτό και τις πολλές συνδέσεις που έχουν κάνει φοιτητές καιρό πριν με 20μηνες προσφορές (που λήγουν περίπου τον Σεπτέμβρη) και αυτό εξηγεί το γενικά μικρό αριθμό φοιτητών που χρησιμοποιούν το ΔΙΟΔΟΣ.


Αρέσει σε %d bloggers: