Ισχυρό «χαρτί» ο τουρισμός

Τον απολογισμό της πολιτικής στον τουρισμό τα τελευταία δύο χρόνια παρουσίασε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στους Ανταποκριτές Ξένου Τύπου. Η υπουργός σημείωσε, ότι για την Ελλάδα ο τουρισμός είναι ο μοναδικός δυναμικός κλάδος της διεθνούς οικονομίας στον οποίο η χώρα μας πρωταγωνιστεί και κατέχει και μια από τις κορυφαίες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Επίσης, είπε ότι οι προσπάθειες για την προσέλκυση ξένων τουριστών ήδη αποδίδουν καρπούς.

Το 2005 υπήρξε αύξηση στις αφίξεις κατά 10,5% σε σχέση με το 2004, δηλαδή ήρθαν 1.000.000 περισσότεροι τουρίστες. «Σε μια εποχή αυξανόμενου ανταγωνισμού στον τουρισμό, η Ελλάδα όχι μόνο διατηρεί, αλλά και αυξάνει σταθερά την απήχησή της ως τουριστικός προορισμός» είπε η υπουργός, ενώ τόνισε, ότι «ο τουρισμός είναι ένας από τους νεώτερους, ισχυρότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας, της διεθνούς οικονομίας».

«Κλειδί» για ισχυρή οικονομία

«Σήμερα η Ελλάδα είναι μια μοντέρνα ευρωπαϊκή χώρα με σύγχρονες υποδομές και απεριόριστες δυνατότητες. Η Ελλάδα είναι επίσης μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου», είπε η κα. Πετραλιά, επισημαίνοντας ότι σε όλη τη χώρα αυξάνονται οι τουριστικές επενδύσεις, που «εμπλουτίζουν και αναβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών». «Ισχυρός τουρισμός σημαίνει ισχυρή οικονομία», τόνισε η υπουργός, επισημαίνοντας πως αυτό είναι το κλειδί για την ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι «τα τελευταία δυο χρόνια έγιναν στον τουρισμό περισσότερα απ’ όσα έχουν γίνει οποιαδήποτε άλλη διετία».

«Ο ελληνικός τουρισμός απογειώνεται προς το μέλλον και πιστεύω απόλυτα ότι η τέχνη της φιλοξενίας είναι σίγουρο ότι κάθε χρόνο που περνά θα βρίσκει στην Ελλάδα την πιο εξελιγμένη, την πιο ανθρώπινη και την πιο ελκυστική έκφρασή της» είπε η υπουργός.

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στα δρομολόγια των πλοίων η υπουργός τόνισε, ότι μέρα με τη μέρα η κατάσταση καλυτερεύει, υπογραμμίζοντας, πως δεν υπάρχει μαγικό ραβδί για την άμεση επίλυση τους.

news.ert.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: