Συσκευή της Microsoft θα μονομαχήσει με το iPod

Η Microsoft επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να ανταγωνιστεί κατά μέτωπο την Apple στο χώρο της ψυχαγωγίας με το Zune, μια σειρά συσκευών και υπηρεσιών για μουσική και βίντεο που θα λανσαριστεί φέτος.«Επιβεβαιώνουμε σήμερα ένα νέο πρόγραμμα μουσικής και ψυχαγωγίας που ονομάζεται Zune» δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft. Η εταιρεία αρνήθηκε πάντως να αποκαλύψει περισσότερα, όπως το αν υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον της μουσικής βιομηχανιας, με την οποία βρίσκεται σε επαφή εδώ και αρκετούς μήνες.

Οι συσκευές Zune, σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαρροές και τις φήμες, θα αναπαράγει μουσική και βίντεο, θα επιτρέπει το κατέβασμα αρχείων ασύρματα και θα συνοδεύεται από ομώνυμη υπηρεσία ηλεκτρονικού δισκοπωλείο.

Αναλυτές εκτιμούν πάντως ότι η νέα στρατηγική της Microsoft για μια θέση στο σαλόνι των καταναλωτών θα μπορούσε να αποξενώσει τους παραδοσιακούς της συνεργάτες και συμμάχους κατά της Apple στο χώρο της ψυχαγωγίας, όπως την Creative.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο πώς η νέα υπηρεσία Zune θα ενταχθεί στα υφιστάμενα σχέδια της Microsoft. Η εταιρεία πρόσφατα παρουσίασε σε συνεργασία με το MTV το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο Urge, το οποίο ήρθε να προστεθεί στην παλαιότερη και όχι ιδιαίτερα επιτυχημένη υπηρεσία MSN Music.

Η Apple Computer συνεχίζει στο μεταξύ να κυριαρχεί στην αγορά ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, έχοντας πουλήσει 58 εκατ. συσκευές iPod και πάνω από ένα δισεκατομμύριο τραγούδια στο δισκοπωλείο iTunes.

news.in.gr

Zune coming soon..

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: