Χρηματοδότηση 210 εκατ. ευρώ για την ευρυζωνική υποδομή

Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης στο πλαίσιο υλοποίησης της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013 της Κυβέρνησης, υπέγραψε σήμερα κοινή Υπουργική Απόφαση με τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη σχετικά με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της πρόσβασης στο γρήγορο Internet στις Περιφέρειες της Ελλάδας, συνολικού προϋπολογισμού 210 εκατ. ευρώ.

Η παρέμβαση αφορά στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών και την τόνωση της ζήτησης για υπηρεσίες του γρήγορου Internet στην Ελληνική Περιφέρεια, η οποία στις αρχές Ιουλίου έλαβε θετική έγκριση από τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με το σχόλιο ότι αποτελεί «το σημαντικότερο ευρυζωνικό σχέδιο που έχει ποτέ αναλάβει κράτος μέλος».

Από το συνολικό προϋπολογισμό των 210 εκατ. ευρώ, στην ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών κατανέμονται 160 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν από το Πρόγραμμα «Κοινωνία της Πληροφορίας». Αντίστοιχα, στην ενίσχυση της ζήτησης για υπηρεσίες του γρήγορου Internet κατανέμονται 50 εκατ. ευρώ. Το 50% του προϋπολογισμού προέρχεται από Κοινοτικούς και Εθνικούς Πόρους, ενώ το υπόλοιπο 50% θα καλυφθεί με ιδιωτική συμμετοχή των επιχειρήσεων.

Σε συνέχεια της υπογραφής της Απόφασης, θα παρουσιαστούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας οι αναλυτικοί οδηγοί για την προκήρυξη του έργου. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων από τις επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ορίσθηκε η 29η Σεπτεμβρίου 2006.

kathimerini.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: