Αμερικανικές εταιρείες αγόρασαν «παράνομα» 74.000 διευθύνσεις .eu

O οργανισμός που διαχειρίζεται τον νέο διαδικτυακό χώρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέστειλε τη λειτουργία 74.000 νέων διευθύνσεων με την κατάληξη .eu, κατηγορώντας τις αμερικανικές εταιρείες που τις αγόρασαν για «παραβίαση συμβολαίου»: αγόρασαν προκαταβολικά τις διευθύνσεις πριν εμφανιστούν οι αντίστοιχοι πελάτες.

Η αγωγή που κατέθεσε η EURid κατηγορεί τους 400 καταχωρητών ότι εξασφάλιζαν διευθύνσεις .eu μέσω τριών βρετανικών εταιρειών (Ovidio, Fausto και Gabino), οι οποίες μάλιστα συνδέονται στενά μεταξύ τους και «μπορούν να θεωρηθούν η ίδια εταιρεία».

«Οι καταχωρητές πρέπει να έχουν ένα τελικό χρήστη που ζητά να καταχώρηθεί εκ μέρους του ένα όνομα χώρου. Δεδομένου ότι δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό στο όνομά τους […] καταχώρησαν τις διευθύνσες χρησιμοποιώντας αυτές τις τρεις εταιρείες ως βιτρίνα» εξήγησε στο ZDNet UK εκπρόσωπος της EURid.

«Επιπλέον, δεδομένου ότι είναι Αμερικανοί, δεν είχαν δικαίωμα να το κάνουν, ωστόσο αυτό είναι ξεχωριστό θέμα» πρόσθεσε.

Η EURid τονίζει ότι κανένας τελικός χρήστης δεν χάνει διευθύνσεις που έχει ήδη καταχωρήσει στο όνομά του. Η αναστολή λειτουργίας αφορά διευθύνσεις που ουσιαστικά δεν χρησιμοποιούνται ακόμα στην πράξη.

Οι διευθύνσεις .eu έγιναν διαθέσιμες στο ευρύ κοινό φέτος, εν μέσω παραπόνων ότι τα νέα ονόματα εκχωρούνται σε ανύπαρκτους πελάτες κατά χιλιάδες.

news.in.gr


  1. Ελπίζω οι parafoniades μου να μην ήταν στον στόχο τους 🙂


Αρέσει σε %d bloggers: