Τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία των Ελλήνων, υπό σερβική ματιά

Οι Έλληνες ξεπερνούν το στρες με το καλό φαγητό και την διασκέδαση, γι’ αυτό και έχουν υψηλό δείκτη μακροζωίας.
Η μεσογειακή διατροφή, αλλά και ο τρόπος ζωής, απελευθερώνουν τους Έλληνες από την πίεση της καθημερινότητας ,γι’ αυτό και, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, τα ποσοστά αυτοχειρίας είναι πολύ χαμηλά.
Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα θετικά στοιχεία των Ελλήνων, όπως τουλάχιστον τα καταγράφει η εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» του Βελιγραδίου, σε σημερινό της δημοσίευμα για τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του λαού μας.
Στον αντίποδα, μεταξύ των αρνητικών στοιχείων της ελληνικής κοινωνίας, η «ΠΟΛΙΤΙΚΑ» συγκαταλέγει το μεγάλο αριθμό καπνιστών, την ξενοφοβία, τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα, την έλλειψη κατάρτισης στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα χαμηλά ποσοστά στην ανάγνωση βιβλίων και τα υψηλά ποσοστά στην κατανάλωση του ελεύθερου χρόνου μπροστά στην τηλεόραση.
Στα θετικά στοιχεία της συμπεριφοράς των Ελλήνων καταγράφεται η ευαισθησία που επιδεικνύουν οι Έλληνες για το δράμα ξένων λαών και η ετοιμότητά τους να διαδηλώσουν ενάντια στους πολέμους και την αδικία.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον πόλεμο του Λιβάνου και στη βοήθεια που παρείχαν τα ελληνικά επιβατικά πλοία κατά την έξοδο αμάχων από την Βηρυτό.
Με κολακευτικά σχόλια γίνεται, επίσης, αναφορά και στο υψηλό συναίσθημα εθελοντισμού, που εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

ert3.gr 

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: