Αιφνιδιαστική ενέργεια σε βάρος των καταναλωτών η αύξηση του μηνιαίου τέλους κινητής τηλεφωνίας

«Αιφνιδιαστική ενέργεια σε βάρος των καταναλωτών» χαρακτηρίζει το Ινστιτούτο Καταναλωτών Μακεδονίας (ΙΝΚΑ) την τροπολογία που κατέθεσε το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την αύξηση του μηνιαίου τέλους για τους συνδρομητές της κινητής τηλεφωνίας, από την 1η Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΙΝΚΑ, «τα κλιμακωτά ποσοστά από 58% έως και 396% -ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού του καταναλωτή- καθιστούν πλέον αποτρεπτική την οποιαδήποτε, για τους συνδρομητές, χρήση της κινητής τηλεφωνίας». ‘Οπως υποστηρίζει το ΙΝΚΑ, για ακόμη μια φορά, ο μέσος καταναλωτής καλείται να πληρώσει τις οικονομικές τρύπες του παρελθόντος και να βγει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού.
Παράλληλα, το ΙΝΚΑ διερωτάται κατά πόσον είναι νόμιμα τα πάγια τέλη κινητής τηλεφωνίας και πώς θα καλύψουν οι επαγγελματίες την αύξηση των φόρων που επιβάλλονται στα πάγια συμβόλαια. Το Ινστιτούτο σημειώνει ακόμη ότι η αύξηση που επιβάλλεται από την 1η Οκτωβρίου, αυτόματα θα αποτυπωθεί και στο ύψος του ΦΠΑ, άρα ξεπερνάει κατά πολύ τα αρχικά κλιμακωτά ποσοστά.

ert3.gr 

Advertisements

  1. Και που εισαι ακομη…Καμια αυξηση στους μισθους ομως δεν βλεπω να κανουν…

  2. saligkaros

    Δικηγόρος του Διαόλου:
    Μα μείωσαν τις ελάχιστες χρεώσεις σε κάθε κλήση ή τουλάχιστον έτσι είπαν. Και μάλιστα διαφημιζόταν ότι θα μπορείς να μιλάς φθηνότερα. Άρα τι Να μην έχουν κέρδη αυτοί;


Αρέσει σε %d bloggers: