Ξεκινάει η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL προσβάσεων από τον ΟΤΕ σε όλη τη χώρα

Ο ΟΤΕ, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την περαιτέρω διάδοση της ευρυζωνικότητας και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα τον δωρεάν διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων πρόσβασης των συνδέσεων ADSL σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ταχύτητες θα αναβαθμιστούν ως εξής:

Υφιστάμενες ταχύτητες πρόσβασης (downstream / upstream) Αναβαθμισμένες ταχύτητες πρόσβασης (downstream / upstream)

384/128 kbps …………………………………………………………………768/192 kbps

512/128 kbps ……………………………………………………………….1024/256 kbps

1024/256 kbps ……………………………………………………………..2048/256 kbps

Η αναβάθμιση των ονομαστικών ταχυτήτων ADSL προσβάσεων από τον ΟΤΕ αφορά σε όλες τις προσβάσεις ADSL (υφιστάμενες και νέες / χονδρικής και λιανικής) και πραγματοποιείται χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.

Η διαδικασία της αναβάθμισης όλων των ADSL προσβάσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Συνολικά θα αναβαθμιστούν πάνω από 2000 κόμβοι (DSLAMs) του ΟΤΕ σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ περιλαμβάνει περίπου 525.000 εγκατεστημένες πόρτες σε περίπου 1000 σημεία παρουσίας σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν πάνω από 330.000 πελάτες ADSL.

Οι χρήστες από την πλευρά τους δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση του εξοπλισμού τους αφού η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται στις υποδομές του ΟΤΕ. Οι χρήστες που είχαν συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ADSL προσβάσεων θα διατηρήσουν τις αναβαθμισμένες ταχύτητες που είχαν και κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΟΤΕ

[via]

Advertisements

  1. egw anabaQmisthka hdh, kai malista phra kai anabQmish apo forthnet kai etsi twra anebazw me 192 (alla to download mou einai akomh 384).

  2. Άντε να δω πότε θα έρθει και η σειρά μας.

  3. Μ’ αρέσει το «δωρεάν» στον τίτλο. Χρυσοπληρώνουμε όλες τις επικοινωνιακές υπηρεσίες, δίνουμε πολύ περισσότερα σε όλες τις υπηρεσίες από τους Γερμανούς, οι οποίοι έχουν κατά μέσο όρο και υψηλότερα εισοδήματα και τώρα μας δίνουν ένα ψίχουλο αυξημένης ταχύτητας, το οποίο έπρεπε να είχαμε πάρει εδώ και αρκετά χρόνια… Κάλλιο αργά, αλλά όχι και να ξεχνάμε ότι μας εκμεταλλεύονται, ο ΟΤΕ και ο εθνικός προμηθευτής…

  4. Σίγουρα δεν τα ξεχνάμε.. Κι εγώ έχω την εντύπωση πως αναβαθμίστηκα.. απ’ ότι λένε οι ταχύτητες τουλάχιστον..


Αρέσει σε %d bloggers: