Το 23% των νοικοκυριών στην ΕΕ διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση

Το 23% των νοικοκυριών στην ΕΕ διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο, σύμφωνα με αναφορά του Ευρωβαρόμετρου για τις τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίες στην κοινότητα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σχεδόν ένα στα τέσσερα νοικοκυριά της ΕΕ διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση, η οποία είναι περισσότερο δημοφιλής στα νοικοκυριά με περισσότερα του ενός μέλη.
Μόνο το 12% των νοικοκυριών με ένα άτομο έχουν ευρυζωνική σύνδεση, ενώ το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 34% στα νοικοκυριά με τέσσερα και πλέον μέλη. Από τα νοικοκυριά που δεν έχουν ευρυζωνική σύνδεση, το 40% είπαν ότι δεν επιθυμούν να αναβαθμιστούν, είτε επειδή είναι ικανοποιημένοι με την ταχύτητα της απλής σύνδεσης είτε επειδή δεν χρησιμοποιούν το διαδίκτυο τόσο πολύ που να δικαιολογεί το υψηλότερο κόστος της ευρυζωνικής σύνδεσης.

Το 80% των νοικοκυριών στην ΕΕ διαθέτουν κινητά τηλέφωνα

Από την έρευνα βρέθηκε επίσης ότι το 80% των νοικοκυριών στην ΕΕ διαθέτουν κινητά τηλέφωνα. Οι νέοι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να διαθέτουν κινητό τηλέφωνο αλλά όχι σταθερό: Το 58% των νέων 15-29 ετών που ζουν μόνοι τους χρησιμοποιούν κινητό τηλέφωνο, ενώ μόνο το 6% των ανθρώπων ηλικίας 60 ετών και πάνω το χρησιμοποιούν. Η έρευνα σε 25.000 αντιπροσωπευτικά νοικοκυριά διεξήχθη μεταξύ 7 Δεκεμβρίου 2005 και 11 Ιανουαρίου 2006.

ert3.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: