Συνελήφθη ο Παλαιοκώστας !

Τον άνθρωπο που καταζητείται για περισσότερο από 15 χρόνια, τον Νίκο Παλαιοκώστα, συνέλαβαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές, στην περιοχή Λιβάδι, έξω από τη Λιβαδειά Βοιωτίας. Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας Α. Δημοσχάκης «η σιδηρά γροθιά» της Αστυνομίας, δηλαδή η ομάδα πρόληψης καταστολής εγκλήματος (ΟΠΚΕ) μετά από συντονισμένη δράση και συγκεκριμένο σχέδιο συνέλαβε τον καταζητούμενο Παλαιοκώστα.
Ο καταζητούμενος αμέσως μετά τη σύλληψή του, είπε στους Αστυνομικούς ότι σήμερα κάνατε την τύχη σας με τη σύλληψή μου.

Ο Παλαιοκώστας ήταν καταζητούμενος για σωρεία παραβάσεων του Ποινικού Κώδικα και μεταξύ άλλων θεωρείται δράστης της απαγωγής του επιχειρηματία Χαϊτογλου από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εκατοντάδων εκατομμυρίων δραχμών ως λύτρων. Επίσης, ο Παλαιοκώστας μαζί με συνεργάτες του θεωρούνται ληστές αρκετών υποκαταστημάτων τραπεζών, μεταξύ των οποίων, ως πιο θεαματική, καταγράφεται η ληστεία τραπεζικού υποκαταστήματος στην Βέροια, η οποία έγινε με χρήση ποδηλάτου από τον Παλαιοκώστα και τον συνεργάτη του.
Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ είπε ότι η Αστυνομία είχε συγκεκριμένο σχέδιο στην περιοχή της Λιβαδειάς και αναζητούσε τον Παλαιοκώστα. Με την πιστή εφαρμογή αυτού του σχεδίου, στο οποίο έλαβαν μέρος πολλές υπηρεσίες, έγινε δυνατή η σύλληψη.
Η μονάδα της Αστυνομίας, την οποία αποτελούσαν τρία τζιπ και δέκα καλά εξοπλισμένοι αστυνομικοί, εντόπισε όχημα το οποίο θεώρησε ως ύποπτο για την κίνηση του Παλαιοκώστα και του έκανε σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Πράγματι ήταν ο Παλαιοκώστας, ο οποίος δεν σταμάτησε ανέπτυξε ταχύτητα και καταδιώχθηκε. Το αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε. Κατά την εκτροπή ο Παλαιοκώστας τραυματίστηκε ελαφρά, ενώ μαζί του δεν ήταν κανένας συνεργάτης του και όπως είπε στους αστυνομικούς από την περιοχή ήταν απλώς διερχόμενος. Η Αστυνομία πάντως ερευνά εάν στην περιοχή έχει κρησφύγετα η ομάδα Παλαιοκώστα δεδομένου ότι και στο παρελθόν εκεί είχαν εντοπιστεί ο ίδιος και συνεργάτες του χωρίς όμως να συλληφθούν.
Ο κ. Δημοσχάκης είπε ότι μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα προκύψει εάν σχετίζεται με το Νίκο Παλαιοκώστα και η υπόθεση της απόδρασης με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού του αδελφού του Βασίλη Παλαιοκώστα και του αλβανικής καταγωγής Αλκέτ Ριζάϊ.
Ο Αλβανός συνελήφθη πριν μερικές ημέρες κοντά στη Θήβα πάλι μετά από συντονισμένο σχέδιο της Αστυνομίας η οποία εισέβαλλε αιφνιδιαστικά στο διαμέρισμα όπου βρισκόταν.

ert3.gr 

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: