Το διαδίκτυο ξεπέρασε τις εφημερίδες στην ενημέρωση των Ευρωπαίων

Το διαδίκτυο έχει ξεπεράσει τις εφημερίδες και τα περιοδικά ως κύρια πηγή ενημέρωσης των Ευρωπαίων, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της JupiterResearch. Πιο αναλυτικά, οι Ευρωπαίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο τέσσερεις ώρες εβδομαδιαίως για διαδικτυακή χρήση, έναντι τριών ωρών ανάγνωσης εφημερίδων και περιοδικών.

Όμως, η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι το κυρίαρχο μέσο. Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ξοδεύουν τριπλάσιο χρόνο παρακολουθώντας τηλεοπτικά προγράμματα σε σχέση με τη χρήση του διαδικτύου σύμφωνα με την μελέτη της JupiterResearch.

Το γεγονός ότι η χρήση του διαδικτύου έχει ξεπεράσει την ανάγνωση των εφημερίδων και περιοδικών αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην καθιέρωση του διαδικτύου στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ενημέρωσης σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της JupiterResearch, Μάρκ Μούλιγκαν. Επίσης, τονίζει τις μελλοντικές συνέπειες που θα επιφέρει η άνοδος της διαδικτυακής ενημέρωσης στη διαφημιστική δαπάνη και στην επικοινωνιακή στρατηγική στην αρένα της ευρωπαϊκής ενημέρωσης.

Οι βασικοί παράγοντες της διαδικτυακής χρήσης εστιάζονται στην ηλικία και στην ευρυζωνική πρόσβαση. Ενδεικτικά, αναφέρεται ως παράδειγμα η Γαλλία που εμφανίζει το υψηλότερο ποσοστό ευρυζωνικής πρόσβασης και ταυτόχρονα τις περισσότερες ώρες διαδικτυακής χρήσης.

Από την άλλη πλευρά, η Γερμανία παρουσιάζει τις περισσότερες ώρες τηλεοπτικής παρακολούθησης, λόγω της μεγάλης παροχής δωρεάν δορυφορικών καναλιών.

kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

Όλα αυτά στην Ευρώπη βέβαια.. για την Μπανανία δεν χρειάζεται καν να γίνει λόγος ! Άλλωστε, τι να το κάνεις το internet και τις εφημερίδες όταν έχεις τηλεόραση ;

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: