Ασύρματη πρόσβαση στο Διαδίκτυο προσφέρει δωρεάν ο Δήμος Θερμαϊκού

Δωρεάν ευρυζωνική πρόσβαση στο Διαδίκτυο προσφέρει ο Δήμος Θερμαϊκού στους κατοίκους της περιοχής, χάρη στην εγκατάσταση σταθμών Ασύρματου Δικτύου σε τρία σημεία. Το μόνο που χρειάζονται οι πολίτες για να σερφάρουν είναι ο σχετικά φθηνός εξοπλισμός. Μετά τους τέσσερις πρώτους σταθμούς Ασύρματου Δικτύου που ήδη λειτουργούν στην περιοχή, ο Δήμος Θερμαϊκού προχώρησε σε εγκατάσταση νέων κεραιών επάνω στο Δημαρχείο, στο ΚΑΠΗ Περαίας και στην κεντρική πλατεία της Περαίας. Έτσι, η έκταση του Δήμου καλύπτεται σε ποσοστό 100%.

Οι νέοι σταθμοί, που λειτουργούν όλο το 24ωρο, υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ασύρματο Μητροπολιτικό Δίκτυο Θεσσαλονίκης»με στόχο να ενώσει ασύρματα όλο το πολεοδομικό συγκρότημα και το Νομό Θεσσαλονίκης.

Για τη σύνδεση απαιτείται φορητός υπολογιστής ή υπολογιστής παλάμης (PDA) με ενσωματωμένη δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, ή οποιοσδήποτε υπολογιστής με κάρτα ασύρματου δικτύου. Το κόστος δεν ξεπερνάει τα 200 Ευρώ.

«Κάνουμε άλλο ένα βήμα προς την κοινωνία αλλά και την οικονομία της γνώσης, πιστοί στη φιλοσοφία μας για την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην περιοχή μας, προκειμένου ο Δήμος μας να καταστεί κέντρο καινοτομίας», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Αντώνης Ματζάρης.

news.in.gr

Advertisements

  1. Φυσικά πρωτοπόρος πιστευω στο θέμα αυτό είναι ο δήμος Τρικκαίων (Τρικάλων) που πάρεχει ασύρματα ευρυζωνικό ίντερνετ στους κατοίκους του δήμου, και έχει ένα εκπληκτικό portal:
    e-trikala.
    Ο δήμος είναι ποοοολυ μπροστα. Και πάλι μπράβο του.

  2. Να και κάτι που λίγοι γνωρίζαμε.. Πραγματικά τέτοιες προσπάθειες αξίζουν να αναδεικνύονται.. Όσο για το site με μια πρώτη ματιά δείχνει πλήρες και ενδιαφέρον..
    Ένα (αντίστοιχο) παράδειγμα ειναι το veria.gr το site του δήμου Βέροιας, το οποίο εδώ και κανα 2 χρόνια μάλλον έχουν ξεχάσει να το πληρώσουν, ή απλά δεν ήθελαν και είναι down !

  3. Για την εν λόγω προσπάθεια ενημερωθήκαμε στην έκθεση που έγινε στη θεσσαλονίκη, στο 12 Συνέδριο Πληροφορικής κτλ. Φυσικά και δεν είναι είδηση να βγει στις ειδήσεις. Δεν έχει sex, βία, ούτε αφορά τον Alex.


Αρέσει σε %d bloggers: