Επιτάχυνση στην ανάπτυξη του ADSL στην Ελλάδα

Η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη χώρα στον κόσμο κατά το δεύτερο τρίμηνο, όσον αφορά τις ευρυζωνικές συνδέσεις, αναδείχτηκε η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Global Broadband Statistics της Point Topic, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση του αριθμού των ευρυζωνικών συνδέσεων της τάξης του 44%, ενώ παράλληλα οι τοπικοί βρόχοι που λειτουργούν μέσω Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο του ΟΤΕ, ανήλθαν σε 13.448 στο τέλος Σεπτεμβρίου 2006, παρουσιάζοντας αύξησης 95,4% και 26,2% σε σχέση με τον Ιανουάριο και Ιούνιο 2006 αντίστοιχα.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ, κ. Νικήτας Αλεξανδρίδης, δήλωσε ότι αυτή η πρωτιά της Ελλάδας αποτελεί μια «μικρή νίκη» από τις πολλές που χρειάζεται η χώρα μας, ώστε να επιτευχθεί η εξάπλωση του ευρυζωνικού Διαδικτύου. Παράλληλα, τόνισε τη σημαντικότητα του ανταγωνισμού στην τηλεπικοινωνιακή αγορά, καθώς αποτελεί το βασικό μέσο για την ενίσχυση της ευρυζωνικότητας στην Ελλάδα.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ΕΕΤΤ εργάζεται συστηματικά για την προώθηση της Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον Τοπικό Βρόχο, ώστε ο καταναλωτής να έχει τη δυνατότητα να αξιοποιήσει τα οφέλη μια ανταγωνιστικής αγοράς σε επίπεδο ποιότητας παρεχόμενων

kathimerini.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: