Προβλήματα στις εφορευτικές επιτροπές

Ακούω εδώ και ώρα στο ραδιόφωνο διάφορους να κάνουν παράπονα γιατί είχαν οριστεί ως εφορευτική επιτροπή και δεν ήθελαν να πάνε ή είχαν διάφορες ηλίθιες δικαιολογίες. Προσωπικά δεν μου έτυχε ποτέ να μπω σε αυτήν την διαδικασία, φαντάζομαι όμως πως αν δεν ήταν κάποιος πολύ σοβαρός λόγος εμπόδιο, θα ήμουν παρών στην θέση μου, όπως θα μου είχε ζητηθεί. Μια φορά κάθε 2 χρόνια που υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί κάποιος στην θέση αυτή δεν είναι και τόσο μεγάλος κόπος. Σίγουρα πάντως θα έπρεπε η επιλογή των ατόμων να γίνεται με μεγαλύτερη προσοχή και ο κόσμος να ενημερώνεται σχετικά και όχι με ένα απλό χαρτί, το οποίο πολλές φορές τυχαίνει να μην παραλαμβάνεται καν.

Το θέμα βέβαια είναι τι γίνεται τελικά με αυτούς που δεν παρουσιάζονται, όπως τους έχει ζητηθεί. Δύο λύσεις βλέπω να υπάρχουν:

 1. Η μία είναι να υπάρχουν ποινικές κυρώσεις όπως προβλέπεται από τον νόμο αλλά προς το παρόν δεν εφαρμόζεται, ή..
 2. Να υπάρχει κάποια αμοιβή για όλους αυτούς ώστε να δίνεται το κίνητρο για να μην συμβαίνουν όσα βλέπουμε ή ακούμε τις τελευταίες χρονιές. Ακόμα και αν δεν θέλουν να αυξήσουν το κόστος, θα μπορούσαν για παράδειγμα να κόψουν κάποια απο τα 1200 περίπου ευρώ που πληρώνονται οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και να τα μοιράσουν στα υπόλοιπα μέλη.

Παρόλα αυτά, προσωπική μου άποψη είναι πως θα πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε έστω και με αυτόν τον τρόπο, προσφέροντας κάτι στην δημοκρατία..

Advertisements

 1. οποιος οριστει πρεπει να παει απο τις 6 εως τις 1 το βραδυ συνεχως.
  Νομιζω οτι δικαια πολλοι αντιδρουνε.
  Ας βρουνε αλλους τροπους ή να πληρωνονται.
  ασε που μπορει να καλεσουνε και μεγαλους σε ηλικια.

 2. Το σίγουρο πάντως είναι πως πρέπει να βρεθεί μια λύση και μάλιστα άμεσα, ώστε στις επόμενες εκλογές να μην παρουσιαστούν τα ίδια φαινόμενα. Το να έχουν καλέσει μεγάλους σε ηλικία είναι αλήθεια πως δεν έτυχε να ακούσω ποτέ, όχι όμως πως είναι και περίεργο.. Εδώ ακόμα και νεκρούς έχουν καλέσει για άλλες δουλειές !

 3. null

  στην Ελλάδα δεν είναι τυχαίο που ο εθελοντισμός είναι τόσο πίσω: είναι μία χώρα γεμάτη με τέτοιες ηλίθιες υποχρεωτικές καταστάσεις. Η ψήφος, η εφορευτική επιτροπή, η στρατιωτική θητεία όλα αυτά δεν πρέπει να είναι υποχρεωτικά. Είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι και θα επιλέξουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε.

 4. null συμφωνώ με την προαιρετική ψήφο (για τους τωρινούς πολιτικούς είναι άχρηστη η ψηφοφορία) και για την εφορευτική επιτροπή (δώστε κανα λεφτό ρε λαμόγια, όπως και στους ολυμπιακούς αγώνες τον γαμάτε τον εθελοντή και χωρίς να τον πληρώνετε, ενώ οι ίδιοι τα παίρνετε χοντρά), διαφωνώ με τη στρατιωτική θητεία. Και να την αυξήσουν, ακόμα καλύτερα θα έλεγα. Είναι στάδιο το οποίο πρέπει να περάσεις κάθε άντρας. Και όχι κάποιοι να τη σκαπουλάρουν σε 4μηνα και 6μηνα και άλλοι να ξεπαγιάζουν στον Εβρο: ίδια μεταχείριση για όλους (και κάπου εδώ λογικά χτυπάει πάντα το ξυπνητήρι μου…)


Αρέσει σε %d bloggers: