Εμπορική ονομασία το… spam;

SpamΗ λέξη spam που χρησιμοποιούμε σήμερα για την ανεπιθύμητη ηλεκτρονική αλληλογραφία, προέρχεται από μια κονσέρβα χοιρινού κρέατος. Η εταιρεία Hormel, που παράγει το συγκεκριμένο προϊόν εδώ και αρκετές δεκαετίες, δεν έφερε καμία αντίρρηση να χρησιμοποιείται το όνομά του στην πληροφορική, αλλά κατέθεσε αίτημα στο Γραφείο Εμπορικών Σημάτων και Σχεδίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μη χρησιμοποιείται στις εμπορικές ονομασίες λογισμικού anti-spam.

Η Hormel Foods Corp επιθυμεί πλέον να κάνει εμπορικό σήμα τη λέξη spam, όχι μόνο για το προϊόν της, αλλά και για τα ανεπιθύμητα e-mails, ενώ είναι επίσης αντίθετη με την ιδέα να εμφανίζεται η εικόνα του προϊόντος της από εταιρείες λογισμικού που παράγουν anti-spam software. Η Ευρωπαϊκή Ένωση απέρριψε το αίτημα της εταιρείας, αλλά η Hormel δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τον αγώνα.

[via]

Advertisements

  1. Είναι το ίδιο με το Swan.

  1. 1 re: Εμπορική ονομασία το… spam; « Blogs are like opinions. Everybody has one…

    […] Ο Voyager αναμεταδίδει την είδηση. Ακολουθώντας το μονοπάτι της είδησης (επειδή ορθά παραθέτει την πηγή του) βλέπουμε πως αυτή προέρχεται από το techteam.gr. Επίσης πολύ σωστά το techteam.gr μας δίνει την πηγή του που είναι το PC Magazine. Ακόμα πιο σωστά το PC Magazine δεν επικαλείται γενικά και αόριστα πηγές, αλλά μας δίνει τη δική του πηγή, το techspot.com. Στο techspot.com με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2006 διαβάζουμε πως η εταιρία Hormel (που παράγει προϊόν με την ονομασία SPAM από το 1937) λέει: “We do not object to use of this slang term to describe (unsolicited commercial e-mail),” the company said on its Web site, “although we do object to the use of the word “spam” as a trademark and to the use of our product image in association with that term.” […]


Αρέσει σε %d bloggers: