Αποζημίωση από τράπεζα σε πελάτη για έκδοση πιστωτικής κάρτας χωρίς την έγκρισή του

Credit cardsΑποζημίωση 10 χιλιάδων ευρώ καλείται να καταβάλει τράπεζα σε πελάτη της στο όνομα του οποίου εξέδωσε πιστωτική κάρτα χωρίς να το έχει ζητήσει ο ίδιος.

Με απόφασή του το Πολιτικό Εφετείο (2750/06) δικαίωσε τον ιδιώτη που προσέφυγε, ο οποίος υποστήριξε ότι χωρίς να έχει αιτηθεί και ενώ είχε ακυρώσει προηγούμενη πιστωτική κάρτα που διέθετε, η Τράπεζα προχώρησε στην έκδοση νέας κάρτας για την οποία τον ενημέρωσε ότι είχε σχετική υπογραφή του.

Στο δικαστήριο αποδείχθηκε ότι η υπογραφή δεν ανήκε στον ενάγοντα και επομένως παράνομα εκδόθηκε η πιστωτική κάρτα.

Η πλευρά του ενάγοντα χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση, καθώς όπως τόνισε στο δικαστήριο, υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις όπου τράπεζες προχωρούν στην αποστολή προϊόντων τους σε πελάτες ή και πρώην πελάτες τους, χωρίς οι ίδιοι να το έχουν ζητήσει.

news.in.gr

Αρκετά ενδιαφέρον το θέμα μια και αρκετές φορές έχουν ακουστεί παρόμοια περιστατικά, τα οποία όμως ποτέ δεν έμαθα πως κατέληξαν.. Ας το έχουμε πάντως κατα νού, ποτέ δεν ξέρεις !

Advertisements

  1. Tι να πω…. Τίποτε δε με σοκάρει πλέον για τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα. Δυστυχώς αντιγράφουμε τα στραβά των άλλων καπιταλιστικών χωρών, χωρίς την παιδεία και τη θετική προσέγγιση που πρέπει να δίνονται παράλληλα.

    Υπάρχει εκπαίδευση σε θέματα πίστωσης και money management στην Ελλάδα;

  2. Πολύ ενδιαφέρον το θέμα και η κατάληξη του. Σίγουρα πρέπει να το έχουμε κατα νου. Θα το προωθήσω με email σε όλες τις επαφές μου.


Αρέσει σε %d bloggers: