Δημιουργήστε τη δική σας Google μηχανή αναζήτησης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, οι εγγεγραμμένοι χρήστες έχουν πλέον την δυνατότητα να δημιουργήσουν την δική τους μηχανή αναζήτησης και να την τροποποιήσουν όπως αυτοί θέλουν. Έχει αρκετό ενδιαφέρον η δυνατότητα αυτή μια και μπορεί κανείς πια να συμπεριλάβει μια μηχανή αναζήτησης στο site του, ορίζοντας πέρα από το interface ακόμα και τα αποτελέσματα, εφόσον ορίσει να ψάχνει συγκεκριμένες ιστοσελίδες, αλλά και να βγάλει χρήματα μέσω των διαφημίσεων που θα εμφανίζονται. Για περισσότερα click στο παρακάτω link.

Build and customize your own search engine

Ένα παράδειγμα μια τέτοιας μηχανής αναζήτησης είναι η Greek Blog Search Engine που μόλις δημιούργησα απλά για να δοκιμάσω την υπηρεσία.. Μπορείτε λοιπόν να πάρετε μια ιδέα για τι μπορείτε να δημιουργήσετε, αλλά και να συνεισφέρετε στην παραπάνω..

upd. O Παναγιώτης είχε το ίδιο σκεπτικό με μένα, μόνο που είχε περισσότερη όρεξη.. Μπορείτε να δείτε την μηχανή αναζήτησης που έστησε » Greek Blog Search » οπου συμπεριλαμβάνονται τα περισσότερα ελληνικά Blogs ή μάλλον καλύτερα οι πηγές του Monitor.

Advertisements

  1. Greek Newspapers

    Παρόλο που επιλέγω «Search only included sites» κάνει search σε όλο τον ιστό.
    Any idea why?

  2. No idea για να είμαι ειλικρινής.. Το παρατήρησα κι εγώ αυτό.. δεν το έψαξα όμως… Αν και τα featured sites δουλεύουν σωστά..

  3. Τώρα δουλεύει κανονικά! Μπορείτε να δοκιμάσετε τη Google μηχανή αναζήτησης ελληνικών εφημερίδων

  4. Ποιό ήταν το σημείο που χάναμε λοιπόν ;


Αρέσει σε %d bloggers: