Τεχνολογία ασύρματης τηλεόρασης αναμένεται το 2007

wireless tvΕπτά κορυφαίοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συσκευών συνεργάζονται για την ανάπτυξη μιας ασύρματης τεχνολογίας για τη μετάδοση βίντεο υψηλής ανάλυσης, η οποία θα καταργήσει τα ενοχλητικά καλώδια ανάμεσα στις τηλεοράσεις, τα βίντεο, τους αποκωδικοποιητές και άλλες συσκευές.

Η κοινοπραξία WirelessHD (ασύρματη υψηλή ευκρίνεια) αποτελείται από τις LG, Matshushita (στην οποία ανήκει η Panasonic), NEC, Samsung, Toshiba, Sony και SiBEAM (νεοσύστατος κατασκευαστής ημιαγωγών).

Οι προδιαγραφές αναμένεται να παρουσιαστούν την άνοιξη του 2007, ενώ τα πρώτα προϊόντα WirelessHD θα φτάσουν στην αγορά το νωρίτερο το 2008.

Η τεχνολογία πιθανότατα θα εμφανιστεί αρχικά σε ασύρματες τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας που θα λαμβάνουν σήμα από ασύρματους αποκωδικοποιητές και DVD players, ενώ αργότερα θα επεκταθεί στους φορητούς υπολογιστές, τις βιντεοκάμερες και τις ψηφιακές πηγές ήχου.

Στο νέο πρότυπο, το σήμα δεν συμπιέζεται, οπότε η ποιότητα της εικόνας δεν υποβαθμίζεται. Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοπραξίας Τζον Μάρσαλ, οι συσκευές θα λειτουργούν στη συχνότητα των 60GHz και θα έχουν εμβέλεια περίπου 10 μέτρα.

news.in.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: