Στις 30 Ιανουαρίου τα Windows Vista

H Microsoft ανακοίνωσε ότι ο κώδικας των Windows Vista είναι έτοιμος και το λειτουργικό σύστημα θα είναι διαθέσιμο στα καταστήματα στις 30 Ιανουαρίου.

Windows Vista packaging

Παρά τις αμφιβολίες πολλών αναλυτών, η εταιρεία φαίνεται ότι θα τηρήσει το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα για την κυκλοφορία του σημαντικότερου προϊόντος της, που αναμενόταν αρχικά το 2005.Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, η διάθεση των Vista στους κατασκευαστές υπολογιστών και στους εταιρικούς χρήστες θα ξεκινήσει στις 30 Νοεμβρίου με μια πανηγυρική τελετή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στην ίδια εκδήλωση θα παρουσιαστεί και η νέα έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου Office 2007.

Η διαδικασία για την παραγωγή των DVD με το λειτουργικό σύστημα ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Τζιμ Αλκιν, πρόεδρος του τμήματος πλατφόρμας και υπηρεσιών της Microsoft.

Μετά την ανακοίνωση η μετοχή της εταιρείας έφτασε στα υψηλότερα επίπεδα από τα τέλη του 2004, αυξημένη κατά 25% από τον περασμένο Ιούνιο, και έκλεισε στα 28,98 δολάρια στον δείκτη NASDAQ.

Τα Windows Vista είναι ήδη έτοιμα σε πέντε γλώσσες -ισπανικά, γαλλικά, ιαπωνικά και γερμανικά-, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου το λογισμικό θα είναι διαθέσιμα σε 18 γλώσσες και τελικά σε 100.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών IDC, στον πρώτο χρόνο της κυκλοφορίας τους, τα Windows Vista θα εγκατασταθούν σε πάνω από 100 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

news.in.gr

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: