Δώστε PS3 στο λαό

Η πρώτη ημέρα λιανικής διάθεσης της παιγνιδομηχανής Playstation 3 στις ΗΠΑ χθες Παρασκευή χαρακτηρίσθηκε από πολλή βία – όχι, όμως, μόνο στις οθόνες. Η παιγνιδομηχανή επόμενης γενιάς διατέθηκε σε πολύ λιγότερα τεμάχια από όσα θα απαιτούνταν για να καλυφθεί η ζήτηση, παρά τις υποσχέσεις της κατασκευάστριάς της, Sony, ότι θα διέθετε τουλάχιστον 400.000 για την έναρξη της λιανικής της πώλησης.

Playstation 3

Το γεγονός αυτό οδήγησε στην δημιουργία μεγάλων ουρών στα καταστήματα που πωλούσαν τις κονσόλες, αξίας 600 δολαρίων, που έφθασαν να πωλούνται έως και 25.000 δολάρια στον διαδικτυακό χώρο δημοπρασιών eBay.

Στο Πάτναμ του Κονέτικατ, δύο ένοπλοι πυροβόλησαν ενάντια τους επίδοξους αγοραστές του προϊόντος, όταν αυτοί αρνήθηκαν να τους δώσουν τα χρήματα. Ένας άνδρας, ο Μάικλ Πενκάλα, 21 ετών, γεννημένος στο Γουέμπστερ της Μασσαχουσσέττης, τραυματίσθηκε στο στήθος και στον ώμο. Νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε σταθερή κατάσταση.

Στο Πάλμντεϊλ της Καλοφόρνια, οι ιδιοκτήρες ενός καταστήματος αναγκάσθηκαν να το κλείσουν λόγω του ότι το πλήθος είχε γίνει έξαλλο. Ενώ, στο Γουινσκόνσιν, συνωστισμένοι επίδοξοι αγοραστές της παιγνιδομηχανής ποδοπατήθηκαν με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματισθεί ελαφρά.

Το Πλεϊστέισον 3 αποτελεί, κατά αναλυτές, μεγάλη ελπίδα ανάκαμψης για τη Σόνυ, η οποία κυριαρχεί στην αγορά των παιγνιδομηχανών. Ωστόσο, η διάθεσή του σημειώνεται ένα χρόνο μετά την διάθεση του ανταγωνιστικού του Xbox 360 της Microsoft, ενώ αντιμετωπίζει ανταγωνισμό και από τη Nintendo.

kathimerini.gr

upd. Στο βωμό… του Playstation 3

Advertisements


Αρέσει σε %d bloggers: